Monday, 26 October 2015

I want to clarify few things.

This is something I wrote to my Smile-picture as a comment but I feel like it's something I need to state properly:

Not all Finns fit the stereotype of Finn. Just like not all Americans fit stefeotype of an American or Swedes fit stereotype of Swedish people. These are stereotypes that I portray in these comics as I do identify highly with these stereotypes and Matti is basically me.

I hope everyone following and liking this page and my comics understands that there's no country that has homogeneous people. I'm actually glad that not all Finns are as stereotypical as me.

--- Suomeksi --- 
Kaikki suomalaiset eivät ole stereotyyppisiä suomalaisia. Aivan kuin kaikki amerikkalaiset eivät sovi amerikkalaiseen stereotypiaan ja kaikki ruotsalaiset eivät ole ruotsalaisen stereotyypin ilmentymiä. Tässä sarjakuvassa käsitellään stereotypioita, koska itse koen olevani melko stereotyyppinen suomalainen ja kaikki Matin kokemat tilanteet ovat kirjaimellisesti omasta elämästäni.

Toivon että kaikki, jotka tätä sarjakuvaa seuraavat ja lukevat, ymmärtävät että yhdessäkään maassa ei ole kansaa, jonka kaikki ihmiset ovat samanlaisia. Minä olen vain iloinen, että kaikki suomalaiset eivät ole yhtä stereotyyppisiä kuin minä.

5 comments:

 1. Älä välitä, jos joku vetää herneet nenään. Edesmenneellä isälläni oli tapana sanoa, että vain epävarmat selittävät. Huumorintaju on lahja, ei sitä ole kaikille annettu! (Ja usein on vielä käynyt niin, että huumorintajun tilalle on tullut vahingossa ylimääräinen annos kateutta.) Jatka vaan näitten ihanien juttujen parissa!

  ReplyDelete
 2. Tämä on aivan loistava blogia, jatka samaam malliin.
  Pitää vaan sanoa, että on niin Suomalaista (kuten blogikin)
  selittää huumoria ettei vaan kukaan ottaisi itseensä tai jopa pahoittaisi mieltään.
  Käy kuin nenäpäähän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo. Kieltämättä käyttäydyin täysin stereotypian mukaisesti, mutta päätin tässä alkuvaiheessa selitellä niin ei jälkeenpäin tarvihe ;)

   Delete
 3. This is great for explaining Finns to perplexed people though.

  ReplyDelete

Copyright Finnish Nightmares. Powered by Blogger.

Followers